Termenii si conditiile generale aplicabile Utilizatorilor Dreptul-familiei.ro, valabile incepand cu data de 13.10.2022

Atentionare ! 

Acest website isi propune sa informeze publicul cu privire la aspecte juridice de interes general prin intermediul unor articole si materiale scrise pe intelesul nespecialistilor. Toate articolele, materialele, informatiile si/sau orice alte date disponibile pe Dreptul-familiei.ro, provenite de la profesioniștii înscriși  pe website, in newsletter-ele noastre, pe paginile noastre de socializare sau in orice alt produs care este realizat sau pus la dispozitie de Dreptul-familiei.ro nu reprezinta activitate de consultanta juridica.

Materialele si informatiile noastre sunt realizate pentru situatii standard si nu sunt adaptate vreunei situatii particulare. De aceea, inainte de a aplica la situatia dvs. particulara orice informatii disponibile pe sau puse la dispozitie de Dreptul-familiei.ro, trebuie sa cereti parerea unui specialist in drept sau specializat în domeniile  în care activează orice profesionist înscris pe website.

De asemenea, datorita specificului produsului pe care il oferim publicului, Dreptul-familiei.ro nu poate oferi garantii cu privire la corectitudinea, precizia sau actualitatea informatiilor ori a serviciilor furnizate de sau prin website. Va informam ca sistemele informatice sau programele folosite pentru afisarea sau transmiterea informatiei pe website sau in orice alta forma pot contine virusi ori alte secvente distructive de cod sau pot avea alte proprietati distructive, ca atare Dreptul-familiei.ro nu este raspunzator in nicio masura, pentru niciun prejudiciu, de orice natura ar fi acesta și în orice modalitate ar fi produs.

Introducere:

Acest document contine termenii si conditiile aplicabile accesarii si utilizarii de catre dumneavoastra a website-ului Dreptul-familiei.ro. Va rugam cititi acest document cu atentie.

Prin accesarea website-ului Dreptul-familiei.ro, aflat la adresa  https://dreptul-familiei.ro/acasa/ (denumit in acest document " Dreptul-familiei.ro ") sau prin orice alt mod de accesare a continutului acestui website sau de utilizare a materialelor, informatiilor sau a oricaror altor date disponibile pe sau facute disponibile prin Dreptul-familiei.ro, respectiv cuprinse in newsletter-ele noastre, pe paginile noastre de socializare sau in orice alt produs care este realizat sau pus la dispozitie de Dreptul-familiei.ro, sunteti tinut sa respectati acest Acord.

Dreptul-familiei.ro este mentinut si actualizat de S.C. Pro Lex Familia S.R.L., o societate cu răspundere limitată, cu sediul in București, Aleea Barajul Sadului, nr. 7, bl. M4, sc. D, et. 3, ap. 146, sector 3, inregistrata la ORC Bucuresti sub nr. J40/13036/7.07.2022, avand CUI 46438565, telefon +40799.79.42.00., e-mail contact@dreptul-familiei.ro.

In situatia in care nu sunteti de acord cu prevederile prezentului document, va rugam sa parasiti Dreptul-familiei.ro si sa nu mai accesati acest website.

Cuprins:

 1. Definitii
 2. Protectia proprietatii intelectuale
  3. Abonamente, plata abonamentelor si alte tranzactii
  4. Reziliere
  5. Modificari aduse website-ului
  6. Inregistrare, parole si responsabilitati
  7. Confidentialitate
  8. Forumuri de discutie publice
  9. Pretentii ale tertilor
  10. Imposibilitatea fortuita de executare
  11. Diverse
  12. Lege aplicabila si jurisdictie
  13. Dreptul de retragere si exceptiile de la acest drept
 3. Sesizări și reclamații
 4. Definitii

In acest document, urmatorii termeni au sensul specificat mai jos:

(a) Utilizator – inseamna orice persoana care acceseaza Dreptul-familiei.ro si/sau utilizeaza in orice mod materialele, informatiile sau orice alte date disponibile pe sau prin Dreptul-familiei.ro, respectiv continute in newsletter-ele noastre, pe paginile noastre de socializare sau in orice alt produs care este realizat sau pus la dispozitie de Dreptul-familiei.ro;

(b) Societatea, noi, al nostru, noua, etc – inseamna Pro Lex Familia S.R.L., cu datele de identificare mentionate mai sus;

(c) S.C. Pro Lex Familia S.R.L.– inseamna website-ul https://dreptul-familiei.ro , precum si paginile noastre disponibile in retelele de socializare precum Facebook, Instagram etc;

(d) Acord – inseamna prezentele termene si conditii generale de accesare si utilizare a Dreptul-familiei.ro;

(f) Acces Profesioniști – inseamna serviciul contra cost furnizat de Dreptul-familiei.ro in sistem initial de acces gratuit timp de 12 luni, în sistem ulterior de plată a unui abonament anual și, la cerere, de servicii suplimentare, potrivit ofertei de servicii disponibile la momentul incheierii sau a reinnoirii respectivului abonament;

(g) Servicii suplimentare – înseamnă serviciile ce nu sunt incluse în condițiile accesului gratuit sau în abonamentul anual, cum ar fi promovarea pe rețelele de socializare, realizarea unor interviuri dedicate, promovarea pe platformă a articolelor de specialitate etc, aceste servicii având costuri suplimentare;

(i) Continutul Dreptul-familiei.ro – inseamna orice articole, machete, design, imagini foto si/sau video, simboluri, logo-uri, marci, denumiri, discutii pe forum, sau orice alte date disponibile pe sau prin Dreptul-familiei.ro, respectiv continute in newsletter-ele noastre, pe paginile noastre de socializare sau in orice alt produs care este realizat sau pus la dispozitie de Dreptul-familiei.ro.

 1. Protectia proprietatii intelectuale

Continutul Dreptul-familiei.ro, grafica, precum si orice alt material avand legatura cu Dreptul-familiei.ro apartin Societatii si/sau colaboratorilor sai - acolo unde acest lucru este specificat in mod expres - si sunt protejate, printre altele, inclusiv de legislatia privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala si legislatia conexa.

Societatea pastreaza toate drepturile de proprietate intelectuală, precum si orice alte drepturi asupra Continutului Dreptul-familiei.ro. Societatea pastreaza toate drepturile de proprietate intelectuala, plus orice alte drepturi de a folosi, de a modifica, adapta sau publica conținutul materialelor respective.

Cu exceptia cazului in care se precizeaza altfel in acest Acord, niciun Utilizator, indiferent de tipul de serviciu de care beneficiaza (contra cost sau gratuit), nu are dreptul de a utiliza, reproduce, distribui sau de a permite cuiva sa utilizeze, sa reproduca sau sa distribuie Continutul Dreptul-familiei.ro fara a detine o permisiune scrisa in acest sens din partea Dreptul-familiei.ro. Nu este permisa nicio acțiune care ar putea aduce atingere drepturilor detinute de Dreptul-familiei.ro sau de catre orice alt tert.

Sunteti de acord ca prin scrierea oricarui material pe Dreptul-familiei.ro (articol, comentariu, postare in forum, precum si orice alt tip de mesaj publicat), transmiteti Dreptul-familiei.ro un drept de autor neexclusiv si nelimitat din punct de vedere teritorial cu privire la publicarea, republicarea, difuzarea, precum si orice alta forma de expunere sau de comunicare publica a materialului in cadrul Dreptul-familiei.ro si a produselor Dreptul-familiei.ro, pe toata durata de protectie a drepturilor de autor asupra materialelor in cauza. Drepturile de autor se transmit catre noi in schimbul dreptului pe care vi-l acordam de a utiliza si publica materiale pe Dreptul-familiei.ro.

De asemenea, actiunile descrise mai jos sunt permise doar în urma obtinerii in prealabil a unei permisiuni scrise din partea Societatii:

 • trimiterea Continutului Dreptul-familiei.ro catre orice alt website, server, liste de e-mailuri sau orice alt mijloc de stocare a informatiei, altul decat cel strict necesar pentru utilizarea potrivit acestui Acord a serviciilor furnizate de Dreptul-familiei.ro.
 • modificarea, publicarea, transmiterea, precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului Dreptul-familiei.ro, in lipsa obtinerii in prealabil a unei permisiuni scrise din partea Dreptul-familiei.ro sau cu nerespectarea acestui Acord.
 • indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Dreptul-familiei.ro asupra Continutului sau.

Cererile de utilizare a Continutului Dreptul-Familiei.ro in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul Acord pot fi trimise la adresa de email contact@dreptul-familiei.ro.

 1. Abonamente, plata abonamentelor si alte tranzactii

3.1. Servicii gratuite

In cadrul platformei Dreptul-familiei.ro, Utilizatorii beneficiaza de acces gratuit la profilurile profesioniștilor, la toate articolele informative precum si la forumurile publice de discutie sau optiunile de postare comentarii disponibile pe website.

În cadrul platformei Dreptul-familiei.ro, Profesionistii (Avocati, Notari, Mediatori, Executori, Psihologi, Alte Profesii), beneficiaza de acces gratuit timp de 12 luni de la data inregistrarii, ulterior acestei perioade urmând să beneficieze de accesul la platformă prin plata unui abonament annual, ce va fi comunicat către Profesionist în timp util inainte de expirarea perioadei de acces gratuit.

Platforma Dreptul-familiei.ro își rezervă dreptul de a acorda acces gratuit pentru o nouă perioada de 12 luni Profesionistilor inscrisi in platforma, în funcție de politica firmei și de activitatea relevanta a Profesionistilor pe platforma. Activitate relevanta este definita ca implicarea Profesionistului pe platforma. De exemplu, publicarea de articole; activitate bogata in forum; recenzii pozitive; promovarea platformei prin orice mijloace etc. Chiar dacă exista o activitate relevanta a unui Profesionist, acordarea accesului gratuit nu este onligatorie/automata, fiind atributul exclusiv al platformei.

3.2. Crearea unui cont de Profesionist și de Utilizator.

Pentru a putea accesa website-ul Dreptul-familiei.ro, este nevoie sa creati un cont in sectiunea destinata înregistrării dorite (Avocati, Notari, Mediatori, Executori, Psihologi, Alte Profesii sau Utilizatori), devenind astfel Profesionisti sau Utilizator inregistrat al platformei Dreptul-familiei.ro

Inregistrarea unui cont se va face prin furnizarea unei adrese electronice de e-mail, a unei parole aferente, precum și a unui nume de utilizator, respectiv “username”, pe care îl veți folosi ulterior pentru a putea fi identificat pe platforma. Intrucat numele de utilizator va fi public in mesajele publicate de dumneavoastra in forumul Dreptul-familiei.ro si in comentariile pe care le scrieti la articolele noastre, este important sa va alegeti un nume de utilizator care sa nu permita identificarea dumneavoastra in platformele noastre de comunicatie mentionate mai sus (forum sau comentarii). De exemplu, va recomandam sa nu alegeti ca nume de utilizator numele dumneavoastra.

Inregistrarea în calitate de profesionist (avocat, notar, mediator, executor judecătoresc, psiholog sau Alte Profesii), se face automat dupa completarea formularului de inscriere, iar ulterior se va efectua de catre platforma Dreptul-familiei.ro o verificare a calității pretinse.

In ce priveste perioada ulterioară accesului gratuit, plata abonamentului annual se face, conform ofertei de servicii ale platformei Dreptul-Familiei.

Prin inregistrarea unui cont de utilizator/profesionist veti putea gestiona mai eficient comenzile plasate pe platforma, avand posibilitatea de a vizualiza si alte informatii utile referitoare la comenzile plasate anterior, facturile emise etc.

Comanda plasata se va finaliza prin plata integrala a pretului serviciilor alese, prin una dintre modalitătile acceptate de catre Dreptul-familiei.ro indicate in mod expres pe platforma, inclusiv online prin intermediul cardurilor sau a transferului bancar. Atentie, simpla alegere a unui pachet de servicii informative fara finalizarea comenzii nu presupune inregistrarea acesteia!

In momentul finalizarii comenzii, confirmati corectitudinea datelor furnizate anterior si totodata va asumați obligatia de a achita suma de plata afisata.

Ulterior momentului plasarii unei comenzi, veti primi pe adresa de e-mail (adresa de e-mail specificata de dvs. la crearea contului sau o alta adresa de e-mail menționată la plasarea comenzii) sau prin SMS o notificare de confirmare a comenzii și de inregistrare cu succes a platii efectuate.

Contractul de furnizare a produsului sau serviciului ales se considera incheiat intre Dreptul-familiei.ro si Profesionist in momentul primirii de catre acesta din urma prin intermediul postei electronice sau prin SMS a notificarii privind efectuarea cu succes a platii.

De asemenea, conform legislatiei in vigoare, Dreptul-familiei.ro este obligat sa emita factura fiscala pentru serviciile furnizate. In acest sens, aveti obligatia de a transmite in mod corect catre Dreptul-familiei.ro toate datele dvs. de identificare necesare emiterii facturii fiscale.

Va informăm ca puteti consulta preturile aferente serviciilor și/sau serviciilor suplimentare oferite de Dreptul-familiei.ro pe platforma, acestea fiind exprimate in Lei. Prețul unui serviciu furnizat de catre Dreptul-familiei.ro este cel afisat pe website la momentul finalizarii comenzii.

Dreptul-familiei.ro va depune toate diligentele pentru ca informatiile cuprinse pe website referitoare la serviciile oferite clientilor sai si preturile aferente acestora sa fie actualizate, corecte si complete.

3.3 Aspecte generale legate de plati

Toate platile catre Societate, incluzand prin aceasta taxele aplicabile sau costurile suplimentare legate de aceste plati, trebuie realizate in avans, in Lei. Cu ocazia platii, veti primi informatii complete cu privire la sumele de plata, inclusiv toate taxele si costurile suplimentare, daca este cazul. Daca un pret este exprimat in Euro, plata se face in Lei la cursul de schimb leu/euro anuntat de Banca Nationala a Romaniei ca fiind valabil pentru data efectuarii platii. Accesul la serviciile platite nu va fi permis decat dupa momentul la care se confirma transferul de bani in contul Societatii.

Subliniem faptul ca Dreptul-familiei.ro nu va solicita niciodata abonatilor sai plata unor servicii deja prestate. Nu va exista nicio situatie in care dumneavoastra sa folositi intai un serviciu Dreptul-familiei.ro si apoi sa fiti obligati la plata unor sume de bani. Prin urmare, orice astfel de cerere din partea unor persoane care spun ca actioneaza in numele Dreptul-familiei.ro nu are nici o legatura cu Societatea sau cu echipa Dreptul-familiei.ro, si va trebui tratata ca atare.

Pentru ca noi ne respectam Utilizatorii, in situatia in care accesul dvs. la Continutul Dreptul-familiei.ro este intrerupt din cauza actiunilor Dreptul-familiei.ro, veti primi inapoi suma de bani reprezentand partea din serviciile rămase neutilizate pe parcursul perioadei pentru care s-a realizat abonarea. In nicio situatie, Dreptul-familiei.ro nu poate fi obligat la plata catre vreun Utilizator a unor sume de bani care sa depaseasca in cuantum valoarea serviciului/abonamentului platit de respectivul Utilizator si a taxelor de transfer a contravalorii abonamentului in contul Societatii.

3.4. Acces Profesioniști dupa perioada de acces gratuit

Pentru a cumpara un abonament anual pentru Acces în grupurile de Profesioniști trebuie să solicitați în mod expres acest tip de serviciu, prin plasarea unei comenzi pe platforma Dreptul-familiei.ro sau contactandu-ne in mod direct la adresa contact@dreptul-familiei.ro. La activarea oricarui tip de Acces Profesioniști este necesara inregistrarea si activarea unui Cont de Utilizator. Acest cont poate fi inregistrat de dumneavoastra ori, la solicitarea dumneavoastra expresa, poate fi inregistrat de echipa de suport a Dreptul-familiei.ro. In toate cazurile, insa, activarea contului se va face de catre dumneavoastra. In cazul in care contul este inregistrat de echipa de suport Dreptul-familiei.ro, va sugeram sa modificati parola aferenta acestui cont la prima dumneavoastra accesare.

Abonamentul pentru Acces Profesioniști va pune la dispozitie serviciile mentionate conform Ofertei Generale de Abonare și, la solicitarea unor servicii suplimentare, ce exced  Ofertei Generale, conform costurilor propuse de către Dreptul-familiei.ro .

Abonamentul pentru Accesul Profesioniștilor poate fi achizitionat atât online, accesand campania/butoanele/link-urile aferente din platforma Dreptul-familiei.ro, cat si prin incheierea unui contract in forma fizica, cu privire la care va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail: contact@dreptul-familiei.ro.

Nu este permisa denuntarea unilaterala a abonamentului pentru Accesul Profesioniștilor anterior expirarii perioadei pentru care a fost incheiat și nu va putem oferi rambursari pentru achizitiile efectuate prin intermediul Dreptul-familiei.ro în această perioadă.

 1. Reziliere

Nerespectarea de Profesionist a conditiilor de utilizare a abonamentului pentru Acces la platforma dreptul-familiei.ro, detaliate in sectiunea 3, respectiv a obligatiilor privind protejarea proprietatii intelectuale, detaliate in sectiunea 2, da dreptul Societatii de a opri de indata accesul la servicii si de a rezilia acest Acord, fara punere in intarzie si fara interventia instantelor de judecata.

 1. Schimbari ale website-ului

Societatea isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment portiuni ale Continutului Dreptul-familiei.ro.

În masura în care aceste modificări ar avea un impact major asupra serviciilor furnizate Utilizatorilor Dreptul-familiei.ro, aceștia vor fi informați în legătura cu modificările efectuate prin intermediul unei notificări trimise prin posta electronica sau prin SMS (pentru Utilizatorii abonamentului pentru Acces Profesioniști), respectiv prin publicarea unei mentiuni cu privire la modificari, pe site-ul Dreptul-familiei.ro (pentru celelalte categorii de Utilizatori).

 1. Inregistrare, parole si responsabilitati

Accesul dvs. la anumite servicii si informatii din cadrul website-ului este protejat de o parola. Va recomandam sa nu dezvaluiti nimanui aceasta parola. Dreptul-familiei.ro nu va va cere niciodata parola conturilor dvs. in mesaje sau telefoane nesolicitate. Va sfatuim deci sa nu dezvaluiti aceasta parola persoanelor care va cer acest lucru. Mai mult, va recomandam sa faceti log-off / sign out din contul dvs. in Forum sau in alte servicii online oferite de Dreptul-familiei.ro, la sfarsitul fiecarei sesiune de utilizare a acestora. Va sfatuim, de asemenea, sa inchideti fereastra browser-ului in care ati lucrat la sfarsitul navigarii dvs. in site-urile sau serviciile furnizate de Dreptul-familiei.ro.

Aceste sfaturi sunt destinate sa reduca pericolul de acces al unor persoane neautorizate la informatiile dvs. personale sau la corespondenta dvs. atunci cand lucrati intr-o retea de computere aflata intr-un loc public (in cafenelele internet, spre exemplu).

Din pacate, nicio transmisie de date prin intemediul Internetului nu poate fi garantata a fi 100% sigura. In consecinta, in ciuda eforturilor noastre de a va proteja informatia personala, nu putem asigura sau garanta securitatea informatiilor transmise de dvs. catre noi, catre si de la serviciile noastre online sau produsele noastre. Va avertizam asadar ca orice informatie trimisa catre noi se va face pe propriu dvs. risc.

Fiecare inregistrare se face pentru un singur Utilizator. Este interzisa dezvaluirea datelor de acces (username si parola) la contul Dreptul-familiei.ro catre terti, indiferent de calitatea acestora. Dreptul-familiei.ro nu permite accesul mai multor Utilizatori sau accesul unei retele la Continutul Dreptul-familiei.ro. In situatia in care se descopera accesari de acest gen, Dreptul-familiei.ro isi rezerva dreptul de a rezilia Acordul fara punere in intarziere si fara orice alte formalitati, fara posibilitatea returnarii sumelor de bani care au ramas nefolosite din abonamentul platit de dvs.

 1. Acord de confidentialitate

Informatia pe care o furnizati catre Dreptul-familiei.ro va fi folosita doar in concordanta cu termenii Acordului de Confidentialitate al Dreptul-familiei.ro .

 1. Forumuri publice de discutie

Dreptul-familiei.ro va poate pune la dispozitie forumuri publice de discutie intre dvs. si ceilalti Utilizatori Dreptul-familiei.ro. Dreptul-familiei.ro nu realizeaza selectarea si/sau modificarea mesajelor Utilizatorilor sai.

Ne rezervam insa dreptul (care poate fi exercitat la momentul ales de noi si fara o notificare prealabila), de a sterge, muta sau edita aceste mesaje sau de a restrictiona accesul unora dintre Utilizatori la oricare dintre forumurile de discutie oferite de noi, daca se incalca legea, termenii acestui Acord sau drepturile si interesele legitime ale altor persoane.

Dvs. sunteti singurul responsabil pentru continutul furnizat de dvs. Pentru aceasta, trebuie sa stiti ca postarea sau transmiterea de continut prin intermediul forumurilor de discutie puse la dispozitie de Dreptul-familiei.ro este supusa urmatoarelor limitari:

- Nu puteti publica, transmite sau face referire la orice tip de continut care poate include o forma unanim recunoscuta in societate ca fiind "publicitate" la diverse categorii de bunuri si/sau servicii.

- Nu puteti publica, transmite sau comunica in orice mod Utilizatorilor Dreptul-familiei.ro niciun fel de mesaj comercial nesolicitat, indiferent ca aceasta trimitere se face sau nu prin intermediul forumurilor de discutie puse la dispozitie de Dreptul-familiei.ro Mai mult, acordarea accesului la Contul dvs. de Utilizator este conditionata de folosirea acestuia doar in conformitate cu cerintele legii sau ale moralei, respectiv ale acestui Acord.

- Nu puteti publica, transmite sau face referire in niciun fel la continut care contine recomandari de a cumpara sau de a nu cumpara un anumit produs sau serviciu. De asemenea, nu puteti publica sau face referire in niciun fel la continut care contine informatii confidentiale, indiferent ca acestea sunt sau nu prevazute cu mentiunea "confidential" sau cu orice alta mentiune de acest gen, sau la mesaje care au rolul de a afecta pretul, imaginea sau valoarea de piata al unui produs sau serviciu.

- Nu puteti publica, transmite sau face referire in niciun fel la continut sau materiale care contin texte ilegale, amenintatoare, abuzive, indecente, denigratoare, pornografice, discriminatorii, care incalca in orice fel dreptul de autor sau alte drepturi si interese legitime pe care le are un tert.

- Nu puteti publica, transmite sau face referire in niciun fel la continut care contine virusi sau orice alte secvente de cod care se dovedesc a fi distructive sau care pot intrerupe, elimina sau limita functionalitatea Dreptul-familiei.ro sau a oricaror altor sisteme informatice (hardware sau software).

- Nu puteti colecta in niciun fel date personale de la Utilizatorii Dreptul-familiei.ro.

- Nu puteti restrictiona sau elimina accesul altor Utilizatori la forumurile de discutie puse la dispozitie de Dreptul-familiei.ro.

- Nu puteti publica, transmite sau face referire in niciun fel la mesaje a caror sursa este ascunsa.

Prin folosirea forumurilor de discutie puse la dispozitie de Dreptul-familiei.ro, sunteti de acord ca dumneavoastra sunteti singurul responsabil si veti despagubi Dreptul-familiei.ro pentru price paguba, costuri sau pierderi de orice natura, directe sau indirecte, suferite ca urmare a postarii, transmiterii sau referintei de de catre dvs. a unor texte al caror continut incalca prevederile legii si/sau ale acestui Acord.

Forumul Dreptul-familiei.ro contine texte postate de Profesionisti/Utilizatori, asupra carora Dreptul-familiei.ro nu are nici un control si pe care Dreptul-familiei.ro nu le selecteaza si/sau modifica. Dreptul-familiei.ro nu poate garanta acuratetea, integritatea sau calitatea acestor mesaje si nici respectarea de catre Utilizatori a prevederilor acestui Acord. Drept urmare, unele dintre mesajele publicate pot prezenta o realitate inselatoare, incompleta, incorecta sau agresiv orientata spre alte categorii sociale. Recomandam Utilizatorilor sa evite sau sa foloseasca cu precautie informatia cuprinsa in aceste mesaje, pentru a face o investitie sau orice alta actiune care implica folosirea de fonduri sau resurse proprii sau alte unor terti. Imaginea prezentanta de mesajele publicate de Utilizatori poate fi uneori diferita de realitate.

 1. Pretentii ale tertilor

In cazul in care orice tert formuleaza pretentii impotriva Societatii derivate din sau cu privire la modul in care dvs utilizati platforma si/sau serviciile oferite de Dreptul-familiei.ro, veti acoperi orice prejudiciu, pierdere si/sau cheltuiala suportate de Societate ca urmare a respectivelor pretentii formulate fata de Societate.

 1. Imposibilitate fortuita de executare

Avand in vedere natura serviciilor oferite de Societate si modul de livrare a Continutului Dreptul-familiei.ro, pot exista intreruperi ale accesului la, respectiv intarzieri sau erori in furnizarea serviciilor si a Continutului Dreptul-familiei.ro, neimputabile Societatii, rezultate direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa Dreptul-familiei.ro, cum ar fi, spre exemplu  erori de functionare a echipamentului tehnic de la Dreptul-familiei.ro, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele Dreptul-familiei.ro, erorile de operare, greva, cauze de forta majora sau caz fortuit etc. In oricare dintre aceste situatii, potrivit legii, Societatea nu poate fi tinuta raspunzatoare fata de Utilizatori pentru nicio forma de prejudiciu, direct sau indirect, suferit de acestia ca urmare a aparitiei acestor situatii.

 1. Diverse

Modificarea acestui Acord. Orice modificare a acestui Acord va fi adusa la cunostinta Profesionistilor/Utilizatorilor prin e-mail, cu 15 zile inainte de a intra in vigoare. Profesionistul/Utilizatorul care nu este de acord cu modificarile aduse, poate parasi platforma Dreptul-familiei.ro. Orice utilizarea a website-ului si folosire a serviciilor Dreptul-familiei.ro dupa expirarea termenului de 15 zile, implica faptul ca v-ati dat acordul asupra respectivelor modificari. De asemenea, modificarea Acordului va fi anuntata pe o perioada de 15 zile si prin publicarea in prima pagina a website-ului.

De asemenea, unele servicii oferite de Dreptul-familiei.ro pot face obiectul unor termeni contractuali diferiti, care vor fi afisati in cazul fiecarui astfel de serviciu, la loc vizibil, putand fi accesati inainte de folosirea serviciului.

Publicitatea si continutul furnizat de alte parti. Parti ale Continutului Dreptul-familiei.ro pot sa fie furnizate de terte persoane. De asemenea, in interiorul Continutului Dreptul-familiei.ro pot fi incluse sectiuni publicitare in care se vor afisa mesaje publicitare ale unor terte persoane. Dreptul-familiei.ro nu este responsabil in nicio masura asupra continutului furnizat de terte persoane, indiferent ca acesta este publicitar sau nu. De asemenea, Dreptul-familiei.ro nu este responsabil asupra continutului paginilor la care se face trimitere din Dreptul-familiei.ro.

Notificari. Orice notificare catre Dreptul-familiei.ro trebuie trimisa in scris, prin intermediul postei si a postei electronice (contact@dreptul-familiei.ro), la adresa mentionata in prezentul document.

 1. Legea aplicabila

Drepturile si obligatiile partilor stabilite prin acest Acord, precum si toate efectele juridice pe care le produce prezentul Acord vor fi interpretate si guvernate de legea romana in vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest Acord va fi adus spre solutionare in fata instantelor romanesti competente.

 1. Dreptul de retragere si exceptiile de la acest drept

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanta, consumatorul are dreptul de a se retrage dintr-un contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13 alin. (3) si art. 14 din O.U.G Nr. 34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Exceptii

Potrivit prevederilor art. 16 din OG 34/2014, nu pot fi denuntate contractele care au ca obiect furnizarea urmatoarelor categorii de produse (extras):

- Software, licente desigilate (Sisteme de operare, aplicatii, antivirusi etc.), jocuri desigilate, extensii de garantie desigilate;

- Furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a început cu acordul prealabil expres al cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.

Exercitarea dreptului de retragere

Daca pentru produsul sau serviciul contractat exista un drept de retragere potrivit legii (astfel cum veti fi informati de catre noi cu ocazia plasarii comenzii pentru produsul/serviciul respectiv), consumatorul informeaza Dreptul-familiei.ro cu privire la decizia de retragere din contract prin completarea formularului de returnare produs si transmiterea lui prin e-mail la adresa contact@dreptul-familiei.ro. Consumatorul va primi pe e-mail detaliile necesare cu privire la solicitarea inaintata, potrivit legii.

 1. Sesizări și reclamații

Eventualele sesizări sau reclamații în legătură cu serviciul informativ achiziționat pot fi formulate și trimise prin intermediul poștei electronice, la adresa de e-mail: contact@dreptul-familiei.ro.

Dreptul-familiei.ro va proceda la soluționarea acestor sesizări/reclamații într-un termen rezonabil, fără a depași 30 de zile calendaristice de la primirea lor.

Va multumim,
Echipa  
Dreptul-familiei.ro

Mun. Bucuresti, Aleea Barajul Sadului, nr. 7, bl. M4, sc. D, et. 3, ap. 146, sector 3.
contact@dreptul-familiei.ro